Natuurbeleving bij de BSO

Vanaf september biedt Ikky buitenspelen met natuurbelevenis aan. Dat houdt in dat kinderen dagelijks naar het park of bos gaan, het hele jaar en ook bij minder goed weer! (bij storm en onweer uiteraard niet) Om een Noorse pedagoog te citeren; slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Spelenderwijs maken ze kennis met hun omgeving en de natuur. Er worden gerichte activiteiten en spellen aangeboden, maar er is zeker ook gelegenheid voor creativiteit en eigen initiatief.

Kinderen voelen zich vrij, omdat er geen letterlijke grenzen zijn, buiten zijn geeft letterlijk en figuurlijk LUCHT.  Er zijn wel duidelijke regels. Ze leren rekening houden met elkaar, samenwerken, spelen, zich te verwonderen en zorg te dragen voor hun omgeving en de natuur. Naarmate kinderen ouder worden, komen er uitdagende activiteiten bij zoals: op verantwoorde wijze vuur maken en met een zakmes werken.

Omdat er een opbouwende lijn zit in de activiteiten is het voor het kind prettig om op een vaste dag of dagen mee te doen. Dit kan op maandag, dinsdag en donderdag. Regenlaarzen en regenkleding (voorzien van naam)  kunnen dan bij Ikky blijven. Als uw kind meedoet met de natuurbelevenis middagen, kunnen ze pas vanaf 17.30 uur worden opgehaald. Zo halen we het maximale uit de middag.
Wil uw kind mee met juf Mirjam voor een langere periode op een vaste dag in de week, dan kunt u dit kenbaar maken door ons te mailen via onderstaand linkje. Meedoen kan vanaf 7 jaar. Leeftijd is geen keiharde eis, denkt u dat uw kind het aankan, overleg even met juf Mirjam of één de vaste BSO beroepskrachten. Natuurbeleving is er ook voor de jongere kinderen, maar dit kenmerkt zich door losse activiteiten uitgevoerd door de eigen mentoren. Ook zij worden dus zeker niet vergeten.

*Klik hier om uw kind op te geven* 

 

Download hieronder de planning

©2016-2021 Ikky de leukste plek om (op) te groeien — site & identiteit door most remarkable

Facebook Ikky
Instagram Ikky
YouTube Ikky

Log in with your credentials

Forgot your details?